Notebook asus A555LJ
سری X لپتاپهای ایسوس همیشه به عنوان یک دستگاه مالتی مدیای ارزان قیمت، محبوب کاربران و خریداران بوده است. این لپتاپها در اندازههای 15 اینچی و 14 اینچی تولید شدهاند و به خاطر قیمت مناسبی که دارند توانستهاند آمار فروش خوبی را به خود اختصاص دهند. ایسوس در طراحی این دستگاه با پایین آوردن کیفیت ساخت شاسی و استفاده از پلاستیک به جای فلز، توانسته قیمت این سری از محصولات خود را با کمترین تغییرات در سختافزار، به پایینترین حد ممکن برساند. از طرفی تعدد پورتها و اتصالات در این لپتاپها باعث شده تا انتقال اطلاعات به راحتی صورت پذیرد.
طراحی و ساخت
از قیمت مناسب این لپتاپ کاملا میتوان حدس زد که شاسی و بدنه دستگاه از جنس پلاستیک است. روکش بیرونی براق بوده و متاسفانه کاملا مستعد جذب اثر انگشت است. بدنه داخلی دستگاه نیز از جنس پلاستیک بوده و رنگ روشنی دارد. مشخصات ظاهری دستگاه بسیار شبیه به نسل قبلی طراحی شده است. لپتاپهای 15 اینچی سری X شاسیای شبیه به مدل X550 دارند و مدل 14 اینچی نیز مشابه سری X450 هستند. تنها تفاوت عمده قابل مشاهده در ظاهر این دو مدل در کیبوردهای آنها است؛ کیبوردهای مدل 15 اینچی دارای کلیدهای Num-Pad هستند. کیفیت ساخت میتوانست بهتر باشد، وقتی به کنارههای کیبورد با انگشت کمی فشار وارد کنیم، شاهد فرو رفتن سطح آن میشویم. محل قرارگیری دستها و اطراف کیبورد به رنگ نقرهای شفاف است اما قاب دور صفحهنمایش مشکی رنگ است. ضخامت لپتاپهای سری X555 پانزده اینچی، معادل 25.8 میلیمتر بوده و در سری X455 چهارده اینچی، تنها رقم ناچیزی کمتر و معادل 25.6 میلیمتر است. با این وجود، در مجموع کیفیت ساخت دستگاه بالا بوده و با توجه به قیمت مناسب دستگاه، میتوان آن را بسیار رضایتبخش دانست. هر دو مدل 15 اینچی و 14 اینچی از وزن مناسبی برخوردار هستند و جابجایی آنها دشوار نخواهد بود. تنوع رنگها در سری X455 و X555 بسیار زیاد است.
پورتها و اتصالات
سری X450 و X550 ایسوس از نظر تنوع پورتها بسیار کامل هستند و به راحتی رضایت کاربران را جلب میکنند. تنها تفاوت بین این دو مدل در قسمت پورتهای آنها، تعداد پورتهای USB است. در مدل 15 اینچی 2 عدد پورت USB 3.0 و یک عدد پورت USB2.0 وجود دارد، اما در مدل 14 اینچی یک عدد پورت USB 3.0 و دو عدد پورت USB2.0 قرار گرفته است. باقی پورتها در هر دو مدل مشابه هستند. درایو نوری در هر دو مدل وجود دارد و کارتخوان هم در هر دو دستگاه تعبیه شده است. پورت شبکه Ethernet گیگابیتی، خروجی تصویر VGA و HDMI از دیگر پورتهای سری X لپتاپهای ایسوس هستند. برای ارتباط بیسیم نیز این دستگاهها دارای شبکه Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n و بلوتوث نسل چهارم هستند. کامل بودن درگاههای ارتباطی میتواند دلیلی دیگر برای محبوبیت این سری از تولیدات ایسوس باشد.
روی لبه بالایی قاب صفحه نمایش یک وبکم با کیفیت HD قرار گرفته است و در شرایط نوری مناسب میتواند تصاویر با کیفیتی تولید کند. میکروفون داخلی دستگاه هم در کنار این وبکم قرار دارد و شما را در هنگام برقراری تماسهای ویدیویی از وصل کردن هدست یا میکروفون جداگانه بینیاز میکند.
کیبورد و تاچ پد
شرکت ایسوس در بازار رقابت از دیگر رقبای خود مثل لنوو عقب نمانده و صفحه کلید این سری از لپتاپهای خود را مانند بیشتر لپتاپهای مدرن از نوع Chiclet یا جزیرهای طراحی کرده تا کاربران تجربه و حس خوبی از کار کردن با سری X را داشته باشند. کلیدهای فاصلهدار استفاده از این لپتاپها را برای کاربرانی که برای مدت طولانی تایپ میکنند راحتتر میکند. اندازه کلیدها به اندازه کافی بزرگ بوده و میزان خطا در هنگام تایپ را بسیار کاهش میدهد. همانطور که گفته شد تنها تفاوت میان کیبوردهای مدل 15 اینچی و 14 اینچی، کلیدهای Num-Pad هستند که فقط در لپتاپهای 15 اینچی این سری وجود دارند.
تاچپد نسبتا بزرگ با طراحی زیبا و کلیدهای همسطح که با یک خط عمودی از هم جدا شدهاند، زیبایی خاصی را به این لپتاپها بخشیده است. بزرگ بودن تاچپد فضای کافی برای استراحت دستها ایجاد کرده است. کیفیت و حساسیت تاچپد بسیار بالاست و علاوه بر آن از فرمانهای چند لمسی پشتیبانی میکند. محل استراحت دستها بزرگ بوده و زاویهای که با کلیدهای کیبورد تشکیل میدهد، از خسته شدن مچها جلوگیری میکند.
صفحهنمایش و بلندگوها
تکنولوژی ساخت صفحهنمایش این لپتاپهاTFT LED-backlit LCD با دقت تصویر 768×1366 معادل کیفیت HD است که امروزه در ساخت بیشتر لپتاپهای ارزان قیمت رایج است. شاید صفحه براق یکی از مشکلات این لپتاپها باشد زیرا این موضوع در فضای بیرون و نور زیاد، کار کردن با این دستگاه را مشکل میکند. در اکثر لپتاپها تمام فرکانسهای صوتی از اسپیکرهای کوچک آنبورد پخش میشوند که نتیجه آن پایین بودن کیفیت و متمایز نبودن کافی صداهای تولید شده است. مانند اکثر لپتاپهای تولید شده توسط ایسوس، لپتاپهای سری X مجهز به تکنولوژی SonicMaster هستند که کیفیت صدای عالی را برای کاربر به ارمغان میآورند اما نباید توقع بلندی صدای زیادی از آنها داشت. صدای بیس نیز اگرچه ضعیف، اما به گوش میرسد.
سختافزار و باتری
تمامی لپتاپهای سری X455 و X555 از پردازندههای کممصرف و ولتاژ پایین نسل چهارم شرکت اینتل با نام تجاری «هزول» (Haswell) استفاده میکنند. تنوع سختافزاری این سری از لپتاپها بسیار زیاد است و تمامی بازه پردازندههای Core را در بر میگیرند. ظرفیت رم (RAM) این دستگاهها بین 4 تا 8 گیگابایت است و بیش از این قابل ارتقا نیست. حافظه داخلی آنها هم متشکل از یک هارددیسک پانصد گیگابایتی یا یک ترابایتی است. سری لپتاپهای X445 و X555 از پردازشگرهای گرافیکی نسل هشتم شرکت «انویدیا» (NVIDIA) استفاده میکنند که حافظه اختصاصی آنها یک یا دو گیگابایت است. در نهایت باتری 2 سلولی لیتیوم یونی این دستگاهها با ظرفیت 37 واتساعت وظیفه تامین انرژی را ایفا میکنند که برای مرورگری اینترنت با استفاده از شبکه بیسیم Wi-Fi برای مدت حدودا 4:00 ساعت کافی است.
نتیجه گیری
لپتاپهای سری X450 و X550 شرکت ایسوس، دستگاههایی هستند که بازه گستردهای از کاربران را در بر میگیرند. قدرت پردازشی و سختافزاری این دستگاهها به کاربران اجازه انجام امور روزانه مانند مرورگری اینترنت، کار با نرمافزارهای Office وانجام محاسبات سبک را به خوبی میدهند. در مدلهای Core i5 و Core i7 شما تا حدی میتوانید برای اجرای بازیها و محاسبات سنگینتر هم روی آنها حساب کنید. با وزن مناسبی که این مدلها دارند، به کاربران اجازه حمل و جابجایی را به خوبی میدهند. طراحی زیبا و کیفیت ساخت بالای این محصولات، به همراه تنوع پورتها و اتصالات، میتواند دلایلی منطقی برای خرید آنها باشد.