کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ورود | ثبت نام     )
  • 101
  • 1439 مرتبه
جت پرینتر چیست؟

جت پرینتر چیست؟

شنبه 13 بهمن 1397

جت پرینتر واژه ای است لاتین (Jet printer) و ترکیبی از دو کلمه جت (Jet) و پرینتر (Printer) ، کلمه ی جت به معنای فوران و یا پراندن و یا به خارج پرتاب كردن می باشد و پرینتر به معنای چاپگر یا چاپ کننده می باشد، به جت پرینتر در اصطلاح عام چاپگر صنعتی، چاپگر غیر تماسی، تاریخ زن ، کد زن و بارکد زن نیز گفته می شود.

 

جت پرینتر ماشینی است الکترونیکی با ترکیبی از قطعات مکانیکی و هیدرولیکی که کاربرد اصلی و عمده ي آن در خطوط کارخانه های تولیدی از قبیل صنایع غذایی،آشامیدنی ،صنایع دارویی،آرایشی و بهداشتی ، سلولوزی، صنایع ساختمانی ،صنایع چوب ،نئوپان ،ام دی اف ، صنایع شیمیایی،کارخانه های پتروشیمی،صنایع کشاورزی،صنایع دام و طیور ،صنایع تولید کننده قطعات خودرو،صنایع تولیدی روغن های صنعتی،صنایع تولیدی شیشه و آینه،صنایع نظامی و غیره ... می باشد.

جت پرینتر معمولا در انتهای خطوط تولید پس از اتمام کلیه فرآیندهای تولیدی نصب می گردد و وظیفه اصلی آن درج اطلاعات متغیر بر روی محصول تولیدی از قبیل تاريخ توليد،تاريخ انقضاء ،قيمت ، شماره سريال ، آرم و يا لوگوي توليد كننده ،شيفت كاري،باركد و غيره ... است. در واقع درج اطلاعات مذكور بر روي هر محصول توليد شده در كارخانه هاي توليدي حكم شناشنامه ي آن محصول را دارد تا مصرف كننده قادر به شناسايي كلي محصول توليد شده باشد با توجه به پيشرفت تكنولوژي هر مصرف كننده اي محق است بداند محصول توليد شده در كدام كارخانه ، درچه تاريخي توليد،انقضاء آن در چه تاريخي مي باشد ،شماره سريال آن چيست و غيره ، اين اطلاعات مي تواند به مصرف كننده در جهت انتخاب صحيح محصول كمك شاياني نمايد و علاوه بر آن مصرف كننده تا حدود زيادي قادر به تميز دادن جنس اصل با تقلبي خواهد شد . با توجه به توضيحات فوق به اين نتيجه مي رسيم امروزه جت پرينتر و يا چاپگرهاي صنعتي يكي از دستگاه هاي بسيار مهم و اصلي كارخانه هاي توليدي مي باشد.

دستگاه هاي جت پرينتر به چندين دسته تقسيم شده و هر يك كارايي مربوط به خود را دارند ولي همه ي دستگاه هاي جت پرينتر از 4 قسمت اصلي تشکیل شده اند كه عبارتند از :

1 – برد اصلي الكترونيك كه در واقع مغز دستگاه محسوب شده و كنترل اصلي عمليات چاپ را بر عهده مي گيرد.

2- هد دستگاه كه وظيفه اصلي آن گرفتن اطلاعات از يرد الكترونيك و پرتاپ جوهر بر روي محصول توليد شده را دارد.

3- مدار جوهر رساني كه شامل مخزن جوهر ،مخزن حلال (در بعضي از دستگاه ها) ،فيلتر تسويه جوهر،پمپ ولوها و شیلنگ هاي حاوي جوهر مي باشد و وظيفه ي آن رساندن جوهر از مخازن گوناگون به هد دستگاه است

4- چشم الكترونيك يا سنسور و يا فتوسل كه محل قرار گرفتن آن در نزديكي هد است و وظيفه اصلي آن ديدن محصولات بر روي خط توليد و ارسال فرمان به برد اصلي الكترونيك جهت صدور فرمان چاپ مي باشد. در قسمت بعد در خصوص دسته يندي جت پرينترها و كاربرد هر يك همراه با محاسن و معايب آن توضيح خواهيم داد.

0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان