Notebook Asus K556UQ
ایسوس K556، جدیدترین سری از لپتاپهای ردهی کاربری عمومی این شرکت تایوانی است که اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی معرفی شد. بازار هدف این سری، کاربرانی هستند که قصد ندارند هزینهی زیادی برای خرید یک لپتاپ بپردازند؛ ولی میخواهند از جدیدترین فناوریهای کامپیوترهای شخصی استفاده کنند. تمامی مدلهای سری K556 به ششمین نسل پردازندههای سری Core شرکت اینتل، موسوم به «اسکایلیک» (Skylake) و تراشههای گرافیکی سری ۹ شرکت انویدیا مجهز شدهاند. به علاوه، ایسوس برای لپتاپهای میانردهی جدیدش، درگاه USB Type-C هم در نظر گرفته تا کاربرانش هیچگونه کمبودی در ارتباط با گجتهای جدید احساس نکنند.
یکی از تغییرات مهمی که در نسل جدید لپتاپهای سری K در مقایسه با مدلهای سال گذشته صورت گرفته، اضافهشدن درگاه یواسبی Type-C است. این موضوع هم خوب است و هم بد؛ خوب از این نظر که کاربران K556 بابت اتصال گجتهای جدید به لپتاپشان نگرانی نخواهند داشت؛ ولی برای این کار، ایسوس مجبور شده یکی از درگاههای USB 3.0 را حذف کند. این یعنی تمام مدلهای K556، تنها دو درگاه USB سنتی یا همان Type-A دارند. معمولا یکی از این دو درگاه توسط یک ماوس اشغال میشود و دیگری هم برای اکثر کاربران، مهمان پایهی خنککننده خواهد بود؛ بنابراین احتمالش زیاد است که هنگام اتصال چند دستگاه USB مثل هارددیسک اکسترنال یا فلشمموری، به مشکل برخورد کنید.
از بحث درگاه USB که خارج شویم، ایسوس سایر درگاههای استاندارد و موردنیاز برای یک لپتاپ میانرده را در سری K556 قرار داده که شامل خروجیهای تصویر VGA و HDMI، شبکهی LAN، کارتخوان با پشتیبانی از کارتهای حافظهی SD، درگاه صوتی ۳٫۵ میلیمتری و درایو نوری است.
کیبورد و تاچپد؛ نیازی به ماوس ندارم
ظاهرا ایسوس از بازخورد کیبورد مدلهای پیشین راضی بوده؛ زیرا در کیبورد K556 در مقایسه با مدل سال گذشته، کوچکترین تغییری انجام نداده است. این کیبورد جزیرهای با کلیدهای مشکی جدا از هم سعی کرده کاربر را یاد کیبوردهای عالی لپتاپهای مکبوک بیندازد؛ ولی تصور فاصلهی زیادی از واقعیت دارد. کلیدهای کیبورد سری K556 با اینکه فضای کافی برای حرکت و نقطهی فشار مشخصی دارند؛ گاهی هنگام تایپ سریع، بهدرستی شناسایی نمیشوند و این موضوع، برای کاربرانی که قصد دارند به صورت حرفهای تایپ کنند، آزاردهنده خواهد بود. البته کاربرانی که زیاد و سریع تایپ نمیکنند، مشکلی با کیبورد K556 نخواهند داشت. مثل اکثر لپتاپهای میانرده، کیبورد K556 هم نور پسزمینه ندارد.
تاچپد سری K556 سطحی بزرگ و صیقلی دارد تا انگشت دست بهراحتی روی آن سر بخورد. فرمانهای چندلمسی هم بهراحتی شناسایی میشوند. کلیدهای چپ و راست هم با اینکه در سطح تاچپد مستتر شدهاند؛ با توجه به عمق و نقطهی فشار مناسبشان، بهراحتی حس میشوند. به طور کلی، اگر نیاز خاصی به استفاده از ماوس نداشته باشید، تاچپد K556 نیازتان را برطرف میکند. بهخصوص اینکه با توجه به تعداد محدود پورتهای USB دستگاه، بد نیست قید استفاده از ماوس را بزنید.
سرعت و عملکرد؛ دریایی به عمق یک متر
یکی از شاخصههای مهم لپتاپهای کاربری عمومی این است که برای هر نوع نیاز، سختافزار مناسبی دارند. ایسوس K556 هم از همین روند پیروی میکند؛ البته با این تفاوت که همگی مدلها، از جدیدترین قطعات تولیدشده استفاده میکنند. ایسوس تمام مدلهای K556 را به نسل ششم پردازندههای Core i5 و Core i7 مجهز کرده تا کاربر با کمبودی در انجام محاسبات روزانهاش مواجه نشود. البته در نظر داشته باشید که این پردازندهها از نوع کممصرف (Low Voltage) هستند و قدرت پردازندههای Core i5 و Core i7 استفادهشده در لپتاپهای بالارده را ندارند. اگر در استفادههای روزمرهتان، کارهایی سنگین مثل برنامهنویسی، ویرایش عکس یا کار با برنامههای مهندسی هم دارید، قطعا مدلهایی که از پردازندهی Core i7 استفاده میکنند، مناسبتر خواهند بود.
برای پردازش گرافیکی، مدلهای پایین و میانردهی تراشههای گرافیکی انویدیا در نظر گرفته شده است؛ در این مدلها از سری میانردهی 930M تا 940MX مشاهده میشوند. قطعا اگر کارهای گرافیکی انجام میدهید یا قصد دارید که با لپتاپتان کمی هم بازی کنید، حتما سراغ مدلهایی بروید که از تراشههای 940M یا 940MX استفاده میکنند؛ در غیر این صورت، مدلهایی که از 930M یا 930MX استفاده میکنند، کافی هستند.
باتری لیتیوم-پلمیری که قرار است K556 را سرپا نگه دارد، با توجه به مدل پردازنده و تراشهی گرافیکی، میتواند حداکثر ۶ ساعت مرورگری اینترنت و ۴ ساعت تماشای ویدیو را تضمین کند. این میزان برای یک لپتاپ میانرده، بسیار خوب است. سیستم خنککنندهای که ایسوس برای سری K556 در نظر گرفته، از یک فن و مقداری لولهی انتقال حرارت تشکیل شده که حتی هنگام انجام محاسبات سنگین هم، صدای زیادی تولید نمیکند. به علاوه، ازآنجاییکه هیچکدام از مدلها، از پردازندههای با ولتاژ بالا یا تراشههای گرافیکی ردهبالا استفاده نمیکنند، دمای قسمتهای مختلف بدنه هم، خیلی زیاد نمیشود. ناگفته نماند تمام مدلهای K556 تنها از ویندوز ۱۰ پشتیبانی میکنند و حتی در سایت ایسوس هم، درایورهای مخصوص ویندوزهای قبلی در دسترس نیستند.
نمایشگر و بلندگوها؛ تصویر مرده، صدای زنده
وضعیت نمایشگر در مدلهای مختلف K556 کاملا متفاوت است. با توجه به هزینهای که پرداخت میکنید، میتوانید مدلهایی با نمایشگر براق HD تا مدلهایی با نمایشگرهای مات Full HD را تهیه کنید. قطعا اگر در کارهای روزمرهتان، نیاز به دقت بالا دارید (مثلا با متون زیاد کار میکنید) به تهیهی مدلهایی با نمایشگر Full HD فکر کنید؛ ولی اگر استفادهی خاصی ندارید و میخواهید کمترین هزینه را بپردازید، سراغ نمایشگرهای HD بروید. مورد دیگری که باید مدنظر داشته باشید، این است که نمایشگرهایی که دارای روکش مات هستند، انعکاس تصویر کمتر و عملکرد کلی بهتری دارند. اما فارغ از اینکه کدام مدل را در نظر بگیریم، تمام مدلها، نمایشگرهایی میانرده و معمولی دارند. روشنایی، نسبت کنتراست و زوایای دید، همگی در سطح پایینی قرار دارند. کیفیت و غلظت رنگها هم تعریفی ندارد. اینطور میتوان جمعبندی کرد که گرافیستها و طراحان، جزو بازار هدف سری K556 نبودهاند.
در پایین لبهی جلویی دستگاه، دو بلندگوی استریو تعبیه شدهاند. این بلندگوها به لطف فناوریهای «سانیکمستر» (SonicMaster)، صدای خوب، رسا و بلندی تولید میکند که برای لپتاپی در این بازهی قیمتی، کاملا رضایتبخش است. باوجوداین، اگر به دنیای موسیقی علاقهمند هستید یا قصد دارید که با لپتاپتان زیاد فیلم ببینید، بهتر است که یک جفت بلندگو به آن وصل کنید یا حداقل از هدفون استفاده کنید.
تقریبا هر چیزی که از بدنهی یک لپتاپ میانرده انتظار داشته باشید، در K556 قابلمشاهده است. روی قاب پشت نمایشگر، طرح دایرهای نمادین ایسوس یعنی «ذن» (Zen) وجود دارد که در نگاه اول، تصور یک روکش فلزی را در ذهن کاربر ایجاد میکند. تمام قسمتهای دستگاه از پلاستیک ساخته شده و هیچ اثری از آلومینیوم یا مواد اولیهی اعلا مشاهده نمیشود. کیفیت ساخت بدنه هم چندان چنگی به دل نمیزند؛ فشار به قسمتهای مختلف بدنه میتواند به ایجاد خمش در آن منجر شود. در نظر داشته باشید که چنین بدنهای برای لپتاپهای میانرده در این بازهی قیمتی، طبیعی است و نباید انتظار زیادی هم داشته باشید.
جمعبندی؛ آچار فرانسهی میانرده
سری K556 دنبالهروی مدلهای میانردهی شرکت ایسوس است؛ لپتاپهایی با فناوری روز و قیمت مناسب که بتوانند همه کاری هم بکنند؛ البته همه کاری در سطح یک لپتاپ میانرده. با این لپتاپها میتوانید فیلم ببینید، بازی کنید، مقاله بنویسید و عکس و ویدیو هم ویرایش کنید؛ ولی همهی اینها با توجه به بازهی قیمتی انجام میشوند. برای لپتاپی در این بازهی قیمتی، K556 امکانات و قابلیت بسیار خوبی دارد و یک تجربهی لذتبخش از کارکردن با ویندوز ۱۰ را در اختیار کاربر قرار میدهد. پس اگر به دنبال لپتاپی بهصرفه و همهفنحریف هستید، ایسوس K556 انتخاب مناسبی محسوب میشود.